27 de gener del 2012

SENGLAR


INGREDIENTS 

 

         - senglar
         - 1 porro
         - 4 pastanagues
         - 2 cebes
         - 2 tomàquets madurs 
         - 1 paquet fideus nº 1
         - 1 cabeça d’alls
         - 1 copeta vi blanc
         - ½ lt vi ranci i ½ lt vi blanc
         - pèsols
        -  picada : ametlles , pinyons, galeta... all i julivert
        - llorer, tronquet de canyella

       


PREPARACIÓ


Posarem el senglar tallat a daus i salat a macerar 2-3 dies amb el lt.  de vi , i el porro, 1 ceba i 1 pastanaga tallat a trossos, el llorer i la canyella ; a la nevera. Durant aquets dies ho anirem remenant per tal de que quedi tot impregnat del suc.

Passats aquets dies posarem tan el senglar com les verdures una escorredora , per tal que treguin el suc de maceració, el reservarem.
Posarem oli ben calent en una paella i courem el senglar , fins que quedi ben rosset. Igualment farem amb les verdures a un altre paella, les courem fins que quedin ben poxades.

Un cop tot cuit, ho posarem tot plegat i ho courem una mica més tot junt amb els alls, els tomàquet, la ceba, el llorer ,  incorporant-hi el xerès, que deixarem coure fins que s’evapori l’alcohol. Després hi anirem afegint el suc de la maceració i ho courem fins que s’el begui.

Quan ja no queda suc a la cassola, ho colgarem de aigua calenta i ho posarem a coure fins que veiem que la carn queda tova ( si cal afegirem més caldo )

Un cop tendre la carn, la  separarem del resta i passarem les verdures per el turmix, per tornar-les a incorporar a la cassola i deixar-ho coure tot plegat a foc lent després de posar-hi la picada.

Podem posar-hi de guarnició uns quants pèsols i pastanagues tallades a quadrets, o patates a tacos..... bolets... segons el gust de cadascú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada