24 de gener del 2012

BUNYOLS DE L'EMPORDÀ


INGREDIENTS



-      750 grs. de farina
      -      3 ous
     -      ½ dlt d’oli
     -      1 got de llet
     -      canyella en pols
     -      300 grs. de sucre
     -      1 escorça de llimona
     -      15 grs. De llevat
     -      70 grs. de matafaluga
     -      sal


PREPARACIÓ


 Poseu en un pot 150 grs. de farina, la sal, el llevat, i ½ got de llet, amasseu-ho fins que quedi una bola. Enfarineu llavors un plat , deixeu-hi la bola, tapeu-la amb un drap humit i deixeu-ho en un lloc tebi perquè augmenti el doble del seu volum.
Amasseu en un altre pot la resta de la farina, l’oli, la llet, el sucre, els ous, l’escorça de llimona, la matafaluga, i la canyella. Llavors ho barregeu amb la bola d’abans, fent que quedi una pasta tova i seca que deixarem reposar en un lloc tebi 3 hores.
A l’hora de donar forma als bunyols , col·loqueu la bola sobre una taula enfarinada , feu-ne petites boles i d’aquestes anelles. Fregiu-los en oli bastant fort i els doneu la volta tan aviat vagin quedant cuits i agafant color. Després els escorreu i els empolseu amb sucre. Poden menjar-se calents o freds, amb moscatell son exquisits.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada