24 de gener del 2012

SARSUELA DE PEIX


INGREDIENTS


      -      4 talls de rap
      -      4 talls de lluç
      -      4 talls de mero
      -      1 calamar  gros
      -      4 gambes mitjanes
      -      250 grs. de musclos de roca
      -      200 grs. de cloïsses
      -      2 cebes grosses
      -      3 tomàquets madurs
      -      1 lt de fumet
      -      vi blanc, pernod, oli i sal

 Per la picada : safrà , all i julivert


PREPARACIÓ

 D’entrada, saleu el peix, enfarineu-lo ( tot menys les gambes ) i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent, juntament amb els musclos i les cloïsses.
Un cop tingueu el peix fregit, canvieu-lo de paella i feu servir la primera per preparar el sofregit. Afegiu-hi una mica d’oli, i quan estigui ben calent, daureu-hi la ceba trinxada. A continuació, poseu-hi 4 cullerades de tomàquet, sense pell ni llavors. Quan el tomàquet estigui cuit, tireu-hi un raig de vi blanc, i 3 minuts més tard ( quan s’ha reduït el vi ), el fumet de peix .Deixeu-ho coure uns 12 minuts, i ja podreu passar la salsa a la paella on hi ha el peix. Espereu que arrenqui el bull, i abaixeu el foc. Mentrestant, feu una picada amb safrà, 2 grans d’all , sal i julivert. Abans  d’abocar-ho a la paella del peix, dissoleu-la amb una mica de salsa. Tireu-hi unes gotes de pernod, deixeu la sarsuela una 8 minuts més al foc i ja la podreu servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada