2 de març del 2011

TALL RODÓ



INGREDIENTS
  
   - 1 tall rodó lligat ( pot ser vedella o carn magre de porc )
   - lligat de herbes per rostir
  -  ½ tron de canyella
  -  2 tomàquets
  -  1 ceba gran
  -  1 porro
  -  ½ cabeça d’alls
  -  4-5 pastanagues
  -  1 got vi ranci o conyac
  -  oli i sal
     
PREPARACIÓ

Posarem en una cassola oli , i quan sigui calent, rostirem molt bé el tall rodó,  ( pot ser conillet, ... o el que nosaltres ens agradi més ), fins que sigui ben rosset. Hi posarem el lligat de herbes i la canyella.
Tallarem la ceba a trossos, així com els tomàquets, el porro  i les pastanagues; tot plegat ho tirarem a la cassola junt amb els alls nets i sense pelar, per tal de que es cogui junt amb el tall. Quan ja tenim les verdures cuites, ho ruixarem amb el vi , i deixarem que s’evapori l’alcohol.
Llavors, ho cobrirem amb caldo / aigua calenta, i ho deixarem coure fins que el tall rodó sigui tendre. També es pot posar a l’olla a pressió per estovar el tall.
Un cop cuit, ho deixarem refredar. Quan sigui fred, retirarem el fil de lligar, i tallarem el rodó a talls més o menys prims segons el gust.
Agafarem el suc amb les verdures de la cocció i ho pasarem per el turmix i el xino .



PRESENTACIÓ

Per ultim, posarem al foc els talls junt amb la salsa, perquè es faci la xup-xup tot plegat. Podem acompanyar-ho amb guarnició de bolets saltejats, verduretes...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada