29 de març del 2011

TERRINA DE PEIX (8P)


INGREDIENTS


FARCIT : -   500 gr. de carn de peix (pescadilla... )
                     -   150 gr. de mantega
                     -   ¼ de l.  de llet
           -   30 gr. de molla de pa
           -    2 ous     
           -    1 rovell d’ou
           -   500 gr. de nata fresca
           -    sal, pebre, moscada
GUARNICIÓ : -  3 llenguados
                  -   1 kg de salmó fresc
                  -   1 cogombre
                  -   8-10 gambes
SALSA : 300 gr. de nata fresca i julivert

PREPARACIÓ


Posarem la molla de pa a estovar amb llet bullint, ho barrejarem a foc lent tot anant-lo remenant amb una espàtula . Esmicolarem el peix ben fi,
afegirem la mantega, la sopa de pa, el rovell d’ou i els ous sencers. Un cop ben barrejat, ho posarem en un motlle fred i anirem afegint la nata a poc a poc , rectificarem de sal,  pebre i nou moscada. Per separat, courem a foc lent amb mantega els llenguados i el salmó tallat a rodanxes. Ho deixarem refredar. Untar amb mantega un motlle, i omplir-lo posant una capa del farcit que hem fet, una capa de filet de llenguado, una capa de salmó, ho acabarem amb una capa de farcit i ho apretarem una mica. S’ha de coure 1 h al bany maria al forn a 200ºc. Un cop cuit , ho deixarem refredar, posarem un pes a sobre i ho posarem a la nevera.  Blanquejar el cogombre tallat a daus amb aigua salada bullint durant 3m. escorre’l .Al moment de servir-ho, batre la nata amb espuma amb una batedora i salpebrar-la.

PRESENTACIÓ


Per servir-ho , posar el motlle en una safata envoltat del cogombre, decorat amb les gambes i servir la salsa a una salsera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada