14 de març del 2011

ALBERGÍNIES FARCIDES

  
INGREDIENTS :

-      7 albergínies  petites ( 15 cm aproximadament )
-      1 ½ Kg de carn picada de vedella i  porc
-      3 cebes
-      500 gr. tomàquets madurs
-      3 ous
-      150 gr. formatge mozzarella
-      3 cull, soperes de galeta de pa
PREPARACIÓ

Picarem la ceba amb la trituradora i la courem a foc lent, en una cassola amb un ragi d’oli, tot anant remenant perquè no se’ns cremi. Un cop sigui cuita hi afegirem la carn picada perquè també es cogui junt amb la ceba, quan ja sigui tot cuit, incorporarem el tomàquet pelat i triturat, i ho remenarem tot junt fins que sigui cuit.
A banda haurem posat les albergínies netes i tallades per la meitat a  escalivar al forn, quan veiem que ja són toves, les deixarem refredar. Un cop fredes, amb ajuda de una cullereta les buidarem , de tal manera que només quedi la pela de la albergínia per després omplir-la del farcit. 
 La polpa de l’albergínia que haurem buidat, la picarem amb les tisores ben petita i la posarem a la cassola on hem cuit la carn picada. Ho barregem, i afegirem els ous, el formatge rallat, i la farina de galeta, per coure-ho tot junt una mica més, anant-lo barrejant , i ja tenim el farcit fet. ( cal rectificar-ho de sal ).
Deixarem refredar una mica el farcit, i omplirem les albergínies .

Aquestes albergínies les podem acabar de fer , o les podem congelar, i el dia que en les vulguem menjar,acabar-les de fer.
PREPARACIÓ DE LA BEIXAMEL :
- 1 l. Llet
- 50 gr. farina
- 50 gr. mantega
- 1 ceba
- sal ( si es vol també es pot posar un polsí de nou moscada )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada