29 de març del 2011

RISSOTO DE CEPS


INGREDIENTS
 
-      arròs bomba (1 tassa per persona )
-      ½ Kg de ceps frescos o deshidratats ( 1 bossa petita per persona )
-      ½ Kg fetge d’ànec fresc
-      ½ ceba
-      250 gr. formatge parmesà
-      brou
-      mantega o 1 llauna petita de paté d’ànec
-      sal

PREPARACIÓ 


Sofregiu la ceba tallada petita en una paella, quan s’hagi daurat afegiu els ceps, tallats a gust del consumidor ( en cas que siguin deshidratats feu servir aigua per hidratar-los, després guardarem aquest aigua per reforçar el brou que pot ser del que vulguem )
Mantenim el brou calent a foc baix. Incorporarem l’arròs a la paella, amb la ceba i els ceps. Tot seguit, aboqueu-hi una mica de brou amb un cullerot, i comenceu-ho a remenar, vigilant que el foc sigui més aviat baix.
Quan l’arròs comenci a beure’s el brou, incorporeu-n’hi més, procurant que no s’enganxi, i remeneu-ho sovint amb una forquilla de fusta. Saleu-ho una mica, amb compte, perquè al final hi posareu el parmesà, que es fort de sal. Tot i que no trigareu gaire a preparar el risotto , heu d’estar molt pendent del fogons. Es convenient que remeneu constantment l’arròs i que aneu agregant el brou abans que quedi massa sec.
A última hora, fregiu, volta i volta, un parell o tres de fetge d’ànec fresc en una altre paella.
Tasteu l’arròs i quan estigui al punt, poseu-hi un parell de cullerades de mantega o el ,mousse de paté d’ànec, afegiu-hi el parmesà, remeneu-ho per última vegada perquè quedi tot ben barrejat, i retireu-ho ràpidament del foc.

PRESENTACIÓ 


Serviu-ho al plat amb els talls de fetge d’ànec per damunt, i mengeu-ho de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada