INGREDIENTS
- 8 pomes mitjanes
- 1 ceba grossa
- pa ratllat
- 200 grs. de carn de porc picada
- 50 grs. de carquinyolis
- 2 copes d’anís
- 2 vasos de vi blanc
- 1 ou
- 50 grs. de mantega
- 25 grs. d’ametlles torrades
- 1 cullerada de sucre
- canyella en pols
- farina , oli, llimona
PREPARACIÓ
Peleu les pomes, traieu-ne el cor, sense foradar gaire, buideu una mica i ruixeu amb una mica de suc de llimona.
Sofregiu la ceba tallada fina. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la carn de porc i deixeu que cogui una estona, afegiu els carquinyolis picats, reservant-ne dos, el pa ratllat, mig vas de vi, una mica de canyella en pols, la cullereta de sucre; procureu que quedi una mica compacta i retireu-ho del foc.
Afegiu l’ou batut, mescleu bé i farciu amb tot plegat les pomes que ja tenim preparades.
Poseu-les en una safata i regueu-les acuradament amb una copeta d’anís i un got de vi; deixeu-ho una estona, fins que es vegi que la maceració és al punt.
Enfarineu i fregiu les pomes amb cura, torneu-les a posar a la safata i regueu amb la copa d’anís i el vi que hagin sobrat, afegiu unes boletes de mantega i poseu-les al forn suau, fins que estiguin cuites.
A la meitat de la cocció, afegiu una picada amb 25 grs. d’ametlles i 2 carquinyolis.
Aquestes pomes es poden prendre de postres, d’entrant o abans d’un rostit, fredes o calentes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada