29 de març del 2011

MOUSSE DE GAMBA I CARXOFA (4P)


-      16 gambes argentines mitjanes
-      200 gr. de carxofa trossejada
-      3 o 4 ous
-      125 ml de nata líquida
-      100 grs de ceba trossejada
-      30 grs de mantega
-      1 copeta de vi blanc
-      10  g
-      oli d’oliva, sal i pebre


PREPARACIÓ


Deixa descongelar les gambes submergint-les en aigua freda uns minuts. Pela-les i reserva’n les closques.
Escalda les carxofes directament congelades, uns segons i retira-les de seguida, guarda’n l’aigua .Passa-les per la batedora, juntament  amb 12  gambes, els ous, la nata líquida i una mica de pebre i sal.
Unta les flameres amb una mica d’oli , posa-hi una cua de gamba al fons i aboca-hi la barreja anterior fins que la flamera sigui ben plena .Posa-ho al forn al bany maria durant 20 o 25 minuts, fins que la mousse quedi quallada. Recorda que pots cobrir les mousses amb paper de plata perquè la part superior no s’assequi.
Mentrestant, prepara la SALSA: Ofega amb la mantega la ceba a foc baix, junt amb els caps i les closques de les gambes. Un cop la ceba sigui transparent, aboca-hi el vi i deixa’l reduir. Afegeix-hi aleshores la farina i un quart de litre de l’aigua amb la que hem escaldat les carxofes. Redueix-ho fins a la meitat i passa-ho pel colador xinès aprofitant bé tot el suc .

PREsentaCIÓ


Finalment , treu les mousses del motlle i serveix-les. Pots fer un dibuix en
forma d’espiral amb la salsa i posar-hi la mousse al mig o també pots decorar-la amb una mica més de salsa i carxofa laminada, enfarinada i fregida.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada