29 de març del 2011

ESCUDELLA DE NADAL AMB RAVIOLI DE CARN D’OLLA


ingredients


-      1 gallina
-      400 gr. de conill de vedella o jarret
-      2 peus de porc
-      1 tros de careta de porc
-      400 gr. costella de vedella
-      200 gr. cansalada viada
-      1 os pernil i 2 de genoll de vedella, 2 espinada de porc
-      2 braons de xai
-      1 col d’olla , 2 patates, 4 pastanagues
-      1 api, 2 naps, 2 xirivies
-      32 galets
-      8 plaques de ravioli

PER LA PILOTA: 200 gr. carn picada porc i 200 de vedella

                                200 gr. cansalada de porc

                                2 ous
                                sal i farina


PREPARACIÓ 


Poseu a escalfar en una olla aigua de qualitat, i després aneu-hi afegint tots els ingredients : la gallina, el conill de vedella, els peus de porc, la careta , la costella, la cansalada viada, l’ós de pernil, els ossos de vedella, d’espinada , els braons, mitja col, l’api, els naps, les xirivies i les pastanagues. Feu-ho bullir 3 h. Mentre es fa el brou poseu a bullir en una olla, l’altre meitat de col , les patates; i, en un altre, els cigrons. Passades les 3 hores, aboqueu una mica dels brous de la cocció de la col i els cigrons dins l’olla de l’escudella. Afegiu-hi també la pilota passada per farina ( l’haureu fet barrejant la carn picada de porc, de vedella, la cansalada i els ous ) i les botifarres. Deixeu-ho bullir ½ h més. Coleu l’escudella, rectifiqueu-la de sal i bulliu-hi els galets durant 8 m. Bulliu també les plaques de ravioli ( 1 minut ) i emboliqueu-hi una mica de carn d’olla.

PRESENTACIÓ 


Poseu el ravioli en el centre del plat i cobriu-lo amb l’escudella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada