29 de març del 2011

TARTALETES DE CARXOFES (6P)

INGREDIENTS


-      12 carxofes
-      300 grs. de nata per cuinar
-      120 grs. de mantega
-      150 grs. de pinyons
-      1 llimona
-      1 ou
-      2 cullerades soperes de farina
-      400 grs,. de pasta de full congelada
-      una mica de ceba tendra ( ceballot ), sal i  pebra


PREPARACIÓ


Posarem una mica de farina sobre la taula per estirar la pasta de full, fins aconseguir un gruix de 2 cm aproximadament. Tallarem 6 rectangles més o menys iguals i els posarem a una safata e forn prèviament untada.
Marcarem amb un ganivet els rectangles , fent un altre rectangle dins a 2 cm de la bora, i ho pintarem amb ou. També la punxarem amb una forquilla perquè  no agafi volum al coures , i els posarem  al forn ja calent, 5 minuts a 230º©  aproximadament, fins que agafin color; després baixarem la tª del forn i els deixarem 20 minuts més a 200ºC. Un cop cuits els traurem del forn  i els deixarem refredar.
Amb un ganivet, buidarem els pastissets de pasta de full. Fent un tall en forma de rectangle. ( fins aquí es pot preparar el dia abans, per adelantar feina ).
Rentarem les carxofes i les bullirem amb aigua amb llimona i farina durant 40 minuts., les posarem a escorre perquè perdin l’escés d’aigua i els hi traurem les fulles, i conservarem els fondos. Les posarem a una paella amb una mica de suc de la seva cocció, la nata i els pinyons les farem bullir i les deixarem reduir. Després , ja fora del foc hi afegirem la mantega  a poc a poc, la sal i el pebre.
Amb aquest preparat omplirem les tartaletes de pasta fullada, i els hi posarem per sobre la ceba i ho servirem de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada