29 de març del 2011

XATONADA

INGREDIENTS


-      400 grs. de bacallà dessalat i esmicolat
-      1 escarola
-      4 tomàquets
-      llauna d’anxoves
-      50 grs. d’olives arbequines
-      20 ametlles torrades
-      2 pebrots o nyores
-      oli i vinagre
-      2 alls
-       ½ bitxo
-      sal i pebre

PREPARACIÓ – PRESENTACIÓ


Esmicolar el bacallà. Tallar l’escarola i els tomàquets. Muntar els 4 plats posant l’escarola i el bacallà a la base i decorant-lo amb una llauna de anxoves, les olives arbequines i el tomàquet .

SALSA XATÒ : per fer-la remullar amb aigua tèbia 2 pebrots o dues nyores, treure la polpa. Pelar 20 ametlles torrades. Coeu els 2 tomàquets madurs al forn, peleu-los i traieu-ne les llavors. Amb la batedora elèctrica piqueu 2 alls, les ametlles, ½ bitxo, els tomàquets , la sal, el pebre, i la polpa dels pebrots. Un cop reduït tot a una pasta fina diluir-ho amb 4 cullerades de vinagre i 50 ml d’oli per amanir el xató. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada