25 de març del 2011

CAPÓ DE NADAL FARCIT AMB GUARNICIÓ

INGREDIENTS :

-      1 capó o pollastre d’uns 2 kg
-      300 gr. prunes
-      100 gr. orellanes
-      50 gr. pinyons
-      8 salsitxes
-      1 ceba gran , 1 porro
-      1 cabeça d’alls
-      2-3  pastanagues
-      1 ramet herbes aromàtiques
-      2 pomes
-      1 llimona
-      una copeta conyac
-      llard
-      ¼  lt. brou
-      Sal i pebre negre
-      1 cullerada de Maizena
GUARNICIÓ
-      Xampinyons, all i julivert
-      espàrrecs verds
-      patates parisines
-      pastanagues baby
-      mongeta tendra mini
-      beicon tallat prim
PREPARACIÓ

Haurem comprat el capó net i buidat, l’untarem amb llard, hi tirarem a dins un raig de llimona i el salpebrarem, per després anar-lo farcint : posarem les pomes tallades a trossos, les salsitxes ( ja cuites ) , la meitat de les prunes, les orellanes i els pinyons. Quan estigui ben ple, el cosirem amb fil de lligar els talls rodons i agulla, de tal manera que no se’ns escapi el farcit.
Posarem el capó en  una safata de forn fonda salat per fora i amb oli, i els rostirem una mica, tot sol ( gairebé 1 h ). Quan ja sigui una mica rostit hi  afegirem la ceba tallada a trossos, el porro,  la pastanaga,  els alls, les herbes, per acabar-ho de coure tot junt. Un cop les verdures siguin fetes, el ruixarem per  sobre amb el conyac, deixarem evaporar-se  l’ alcohol, i incorporarem el caldo per acabar-lo de coure. Tot anant-lo ruixant per sobre ( ha de coure ben bé 2 hores ) .

Quan sigui cuit agafarem les verdures i el suc del rostit, ho pasarem per el turmix i per el colador xinès, per fer la salsa. ( si queda esclarissada , la podem posar a coure  una mica amb una cullerada de maizena per espessir-la).

GUARNICIÓ

-      Courem els xampinyons, un cop nets , trossejats i salats, amb all i julivert.
-      Els espàrrecs verds i les mongetes tendres les pasarem per la planxa amb oli i sal.
-      Les patates parisines, les salarem i courem amb mantega a la paella.
-      Igual farem amb les pastanagues baby.
-      El beicon , un cop cuit , el farem servir per fer farcellets de mongeta tendra.  ( els espàrrecs també els podem lligar amb un retall de porro).

PRESENTACIÓ


         Posarem la salsa a una safata ben calenta, amb al capó a sobre i envoltat de orellanes i prunes ( cuites una mica amb la salsa, prèviament remullades 20’ )  . En un altre safata servirem la guarnició.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada