28 de març del 2011

GALL NEGRE DEL PENEDÈS AL VI NEGRE

INGREDIENTS

-      1 gall negre trossejat
-      4 lt. vi negre
-      8 pastanagues
-      6 cebes
-      3 porros
-      1 api
-      ½ cabeça d’alls
-      300 gr. xampinyons
-      300 gr. cebes menudes
-      300 gr. bacó
-      150 gr. farina
-      6 claus olor
-      romaní, llorer, julivert
-      ¼ lt. oli girasol
-      sal i pebre en gra
 

PREPARACIÓ 


Posar el gall a macerar amb el vi negre i les verdures tallades en juliana durant 4 dies. Passat aquest temps retirar el gall i , en una paella, daurar-lo.
Passar les verdures escorregudes a una cassola amb oli per donar-los color, incorporant-les després amb els talls de gall daurats i la farina tot remenant-lo.
Mentrestant, haurem posat a bullir el vi colat una estona. Desprès incorporar-lo a la cassola del gall i deixar que cogui tot junt una estona.

PRESENTACIÓ 


Quan el gall sigui cuit, canviar-lo de cassola posant-lo amb la guarnició. Colar la salsa, fent-la bullir novament i lligant-la, en el darrer moment, amb una mica de mantega abans de regar amb ella el gall i la guarnició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada