24 de gener del 2012

CORONA DE NADAL




INGREDIENTS 

 

-      ½ Kg de pasta de full
      -      50 gr.  d’orellanes
      -      50 gr. de prunes
     -      25 gr. de nous
     -      25 gr. de panses
      -      conyac
     -      50 gr. de mantega
     -      100 gr. de sucre
     -      1 cull de canyella en pols
     -      ou batut
    -      sucre llustre
                                            

PREPARACIÓ 

 
Trinxar ben petits els fruits secs i remullar-los amb conyac durant mitja hora. Estendre la pasta de full ben prima sobre el marbre una mica enfarinat i escampar-hi la mantega feta pomada i barrejada amb el sucre i la canyella.
Posar-hi els fruits secs ben escorreguts i enrotllar com s’hi s’anés a fer un braç de gitano.
Formar una corona enllaçant les dues puntes i tallar la pasta, en petites porcions d’uns cinc centímetres, separant-les fent una ziga-zaga però sense que es desprenguin del tot mantenint el cercle.
Pintar amb ou batut i reservar el pastís  en la mateixa planxa d’anar al forn uns deu minuts dins la nevera o congelador.
El forn es tindrà ben calent a 200 graus amb aire si pot ser. Quan han passat els deu minuts es ficarà dins el forn i s’espolsaran unes gotes d’aigua al voltant del pastís.
Quan surti del forn es deixa refredar i s’espolsa amb sucre llustre . S’acaba de guarnir al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada