24 de gener del 2012

POTATGE DE QUARESMA


INGREDIENTS


- 1/2 quilo de cigrons
- 2 grapats d'espinacs
- 2 cues de bacallà.
- 6 dents d'all

 - 1 ceba
- Sal, llorer, julivert, i oli d'oliva


PREPARACIÓ 



Els cigrons han de estar en remull tota la nit, el bacallà durant dos dies , de manera que..., convé planificar la feina  amb certa antelació.
Una vegada llestos els ingredients, comencem per ratllar els alls i quan comencin a prendre color, s'afegeix la ceba finament picada, es deixa confitar lentament. Quan comenci a prendre color, si afegeix un pessic de sal i un pessic de pebre generosament i s'afegeix aigua. Abans de que aquesta pugi de temperatura, s'afegeixen els cigrons que han de quedar completament coberts. Quan el guisat comenci a bullir, es baixa el foc i es deixa coure lentament.

Ja en aquest moment de cocció tranquil·la és quan s'afegeix el bacallà i els espinacs. Hi ha qui els escalda primer per treure'ls una mica l'amargor, però no es necessari, hi ha gent que el hi tira sense trossejar. Quan a el bacallà la seva funció és donar gust. Els deixem a foc lent una estona i els retirem del foc per servir-los al plat.


PRESENTACIÓ

 Es serveix amb un cullerot, una cullerada a cada plat, al voltant es pot decorar amb una fulla de llorer.  Si es desitja també es pot acompanyar el plat amb uns ous durs o fregits, que el que fan es donar-li color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada