24 de gener del 2012

ORELLETES DE FESTA MAJOR


INGREDIENTS



-      1 Kg de farina
      -      6 ous
      -      300 grs. de sucre
     -      ½ tassa de cafè de oli
     -      1 copa de moscatell
     -      ½ copa d’anís
     -      1 tubet de vainilla
     -      matafaluga


 PREPARACIÓ

 Passar la farina per un sedàs per tal de que no hi hagin grumolls, després la posarem en un recipient o una taula neta tot fent un pilot, i al centre es fa un petit pou on hi càpiguen els líquids. Al pou s’hi tiren els ous, l’oli, l’anís , la matafaluga, la vainilla, el moscatell, el sucre i un pensament de sal.
A poc a poc es va treballant tot amb les mans de forma suau, ( si es força quedarà corretjosa i no es farà de bon estirar que és la gràcia )
Després quedarà una bola compacta i d’aquesta manera en farem boletes  com una pilota de tennis i les deixarem reposar 20 m, tapades amb un drap net i en un lloc a tª de 16-18 º. Si es vol posar llevat en quantitat d’una nou, es barrejarà junt amb els altres ingredients, i no hauria de reposar tan.
Amb la pasta apunt farem les orelletes fent estirar cada bola fins la mida d’un plat pla. Per fer-ho s’aixafa amb els dits pels costats aplanant i estenen de mica en mica, robant pasta del centre oi fent-la corre capa les vores. Quan té la mida d’un plat de cafè amb llet es posa sobre el puny, on s’estira millor.

Feta l’orella es tira en una paella amb oli roent, en un no rés es cuita, primer s’infla del mig i poc després ja la podem girar, un cop cuita es posa en una safata i s’empolsa amb sucre.
També les podem ruixar amb anís un cop fetes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada