17 de gener del 2011

TRONC DE NADAL


INGREDIENTS

BIXCOTXO :   -   100gr. farina
   -   100 gr. sucre
   -   3 ous
   -   1 culleradeta llevat
FARCIT :   -  200 ml llet
                  -  2 cullerades maizena
                  -  2 ous
                  -   150 gr. sucre
                  -   70 gr. mantega
COBERTURA :  -   200 gr. xocolata negre fondant
-      50 gr. mantega

DECORACIÓ  : ous xocolata, menta, sucre glacé....
                     
PREPARACIÓ

Engegarem el forn , perquè es vagi escalfant.
Muntarem les clares a punt de neu i, a banda barrejarem els rovells amb  el sucre.
Incorporarem als rovells la farina tamisada junt amb el llevat, i al final les clares apunt de neu .
En una safata de forn posarem paper de forn que haurem untat, i courem la pasta que ens ha quedat , que es la que ens servirà per fer el braç de gitano. Això ho courem 10 m. a 150 DC , vigilant que no se’ns torri.
Quan sigui cuita la masa, espolsarem sucre glacé sobre un paper vegetal ,i bolcarem la safata, per tal de poder treure el paper de forn que hem posat per coure-la. Cargolarem la masa junt amb el paper sobre sí mateix i ho deixarem refredar una mica.
A banda haurem fet una crema de pasteleria, amb la maizena disolta amb la llet, junt amb els ous i el sucre, tot coent-ho al foc i remenant fins que espesseixi,  al final afegirem la mantega.
Un cop feta la crema , desenrotllarem amb molt de cuidado el braç de gitano, i l’omplirem amb la crema per tal de tornar-lo a cargolar.
Tallarem les dues puntes i les farem servir de branques del tronc.
Cobrirem el tronc, amb la xocolata que haurem fet per cobertura amb la mantega i la xocolata fondant  (desfeta al microones ), i li farem com ratlles amb una forquilla.
Posarem les branques enganxades amb xocolata de cobertura i els adorns : ous....
Ho deixem refredar a la nevera i ja es pot servir.

PRESENTACIÓ

 Un cop ben fred, ho  presentarem en una safata amb sucre glacé, podem posar-hi boix grèvol, boletes de Nadal, pinyes, algun ninot de neu....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada