INGREDIENTS :
- Pasta de caneló
- Formatge ratllat
PER EL FARCIT :
- Carn magre de porc a trossos ( una peça )
- Carn magre de vedella a trossos ( ha de ser més o menys la mateixa quantitat )
- 2 cebes
- 1 cabeça d’alls
- 2 tomàquets
- 1 tronquet de canyella
- 1 fulla de llorer
- 1 copeta de vi ranci o conyac
- 1 llauna de foie-gras
PER LA BEIXAMEL :
- 1 l. de llet
- 50g. de farina
- sal
- 1 ceba
- 50g. de mantega i oli
PREPARACIÓ
Primer de tot, hem de rostir la carn. Posarem en una cassola un bon raig d’oli i quan sigui calent i posarem la carn, la enrossirem i després hi afegirem : les cebes pelades i tallades a trossos, els tomàquets rentats i marcats amb una creu, la cabeça d’alls, el tronc de canyella, la fulla de llorer. Quan tot això sigui ben rostit hi tirarem el vi i el deixarem evaporar el alcohol.
Ho cobrirem ( no del tot ) amb aigua calenta i ho courem a l’olla a pressió 15 minuts, fins que tot sigui tendre ( al coure-ho amb l’olla a pressió, hem de tenir en compte que a l’hora de rostir-ho ha de ser molt cuit, per tal que la carn no ens quedi com bullida ).
Un cop cuita la carn i quan veiem que el suc s’ha reduït bastant, retirarem la fulla de llorer i el tronc de canyella , i ho passarem tot per la picadora ( que quedi no massa trinxat ). Ho tornem a posar a la cassola i afegirem la llauna de foie-gras , ho ben barrejarem i ho reservarem per deixar-ho refredar una mica.
Mentre esperem que es refredi una mica el farcit, posarem aigua abundant en una olla grossa i courem les plaques de caneló seguint les instruccions del fabricant. Un cop cuites tindrem preparat dos recipients amb aigua ben freda , on tirarem les plaques per trencar el punt d’ebullició , i seguidament les posarem sobre un drap de cotó que tindrem estès a la taula.
Seguidament anirem posant una cullerada de farcit a cada placa i la cargolarem sobre sí mateix.
Anirem col·locant els canelons a una safata que pugui anar al forn.
Per acabar, farem una beixamel : posarem en una cassola, un raig de oli i la mantega. Hi courem la ceba trinxada ben petita, i quan sigui transparent ( no es pot deixar de remenar, perquè no se’ns cremi ) , incorporarem la farina tot remenant i la llet tèbia, fins que sigui espès.
Ho tirarem sobre els canelons i hi posarem trossets de mantega entre mig, per coure-ho al forn , pocs minuts abans de treure-ho s’hi pot posar formatge ratllat per gratinar-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada