4 de gener del 2011

CONFIT D'ÀNEC AMB GRATINAT DE PATATA I POMA


-      4 confits d’ànec
-      2 patates
-      1 poma
-      250 ml de nata
-      1 ceba tendra
-      100 gr. de formatge ratllat
-      100 grs de sucre moreno
-      100 ml de vinagre
-      canonet de canyella
-      ½ llimona
-      ½ taronja

                                            

PREPARACIÓ 


Pelarem les patates, les pomes  ( retirarem els cors ) i tallaren la ceba a làmines molt fines.
Muntem capes intercalades de patata , poma i ceba.
Després, afegim a aquestes capes la crema obtinguda després de barrejar la nata, sal i pebre.
Tapar el recipient amb paper de alumini.
Fornejar el pastís de patata a 180 ºC uns 90 minuts o fins que s’observi que el preparat queda cuit ( sense líquid )
Destapem i afegim el formatge ratllat per damunt del pastís.
Posar a gratinar.
A part, escalfem el sucre, el vi negre, la canyella, la pell de llimona i de taronja fins que redueixi i arribi a tenir textura més densa  ( semblant a un xarop ). Una vegada reduït el vi correctament, colar i reservar .

 

PRESENTACIÓ 

S’ha d’escalfar el confit al forn fins que quedi la pell torradeta , i ho servirem acompanyat d’uns fils del vi obtingut i amb el gratinat de patates a part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada