5 de gener del 2011

ESPATLLA DE XAI FARCIDA DE BEICON I FRUITS SECS

INGREDIENTS :


-Espatlla de xai desossada.
-Bacon a talls, no massa prims.
-Albercocs secs.
-Pinyons.
-Prunes .
-Verdures per rostir: porro, pastanaga,ceba,tomàquets.
-Caldo.

PREPARACIÓ :


Posarem l’espatlla estesa sobre la taula i hi tirarem un a mica de sal, col·locarem al centre una capa de albercocs de 5cm aproximadament de amplada, a sobre hi posarem 3-4 talls de bacon, a sobre d’aquest, una capa de prunes amb pinyons; tot plegat ho cargolarem sobre si mateix, amb molt de cura, perquè com l’espatlla no queda uniforme, es molt fàcil de que s’escapi el farcit pel costat . Posarem un tall de bacon a cada extrem
del farcit per fer com de tapa, i recobrirem l'espatlla  amb talls de bacon
de forma circular, després ho lligarem tot com un tall rodó .
   En una cassola daurarem a foc lent i anant donant-li voltes el tall, amb oli de oliva. Un cop veiem que l’espatlla ha quedat rossa, hi afegirem les verdures trossejades i seguirem remenant el rostit, fins que les verdures quedin també cuites.
Quan les verdures volen començar d’agafar color, ho posarem tot al forn i hi afegirem caldo. Així , ho deixarem coure al forn ( no massa fort ), tot anant-lo girant i tirant-li suc per sobre, una bona estona.

   PRESENTACIÓ


Per servi-ho, triturarem les verdures i el caldo amb el turmix, les passarem pel “xino",  i ja tindrem la salsa dels rostit.
L’espatlla la tallarem a talls de 2 cm aproximadament, perquè no sens desmunti. 
Es pot acompanyar amb qualsevol tipus de verdureta com a guarnició, que un cop cuites les afegiríem a la cassola per fer una mica la “ xup”, “xup” o
també queda bo , acompanyant-lo de patates una mica fregides prèviament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada