5 de gener del 2011

ESPATLLA DE XAI FARCIDA D'ESPINACS

INGREDIENTS


-      1 Espatlla de xai desossada
-      500 grs d’espinacs
-      4 tomàquets secs
-      50 grs de panses
-      1 kg de cebetes
-      1 got de vi ranci
-      50 grs de pinyons
-      per acompanyar es opcional cebetes i pomes
-      oli, sal i pebre


PREPARACIÓ


Per fer el farcit, poseu els espinacs en una paella i deixeu-los coure tapats fins que perdin l’aigua.
A continuació salpebreu l’espatlla.
Quan els espinacs hagin perdut l’aigua, afegiu-hi les panses i els pinyons remullats amb vi ranci, els tomàquets secs remullats amb oli, la sal i el pebre. Doneu-los una volta i deixeu-ho refredar.
Tot seguit, escaldeu les cebetes durant un minut o dos en un cassó amb aigua i peleu-les.
Després farciu l’espatlla  i lligueu-la amb un cordill per posar-la en una safata de forn. Regueu  -la amb oli i deixeu-la coure durant 30m a 220 º C.
Per fer les cebetes, poseu-les en un cassó amb oli , afegiu-hi l’aigua , el vi ranci, la sal i el pebre, i deixeu-ho coure tapat.

PRESENTACIÓ

 

Talleu l’espatlla a rodanxes i enplateu-la. Acompanyeu-la de les cebetes i d’una mica de tomàquet sec. Cobriu l’espatlla amb el suc sobrant de la seva pròpia cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada