INGREDIENTS
- Pollastre net de dins per farcir-lo
- 200 gr. carn picada de pollastre
- 200 gr. carn picada porc
- 20 gr. cansalada picada
- 25 gr. molla de pa
- 1 got de llet
- ½ poma golden
- 20 gr. de prunes
- 20 gr. orellanes d’albercoc
- 25 gr. de pinyons
- julivert, sal i pebre
- 1 copa ratafia
- aigua, oli, sucre i mantega
PREPARACIÓ
PREPARACIÓ DEL FARCIT : posarem en un bol totes les carns ( pollastre, porc i la cansalada ), i el pa remullat amb llet, i barregeu-ho bé fins que us quedi una pasta ben fina. Salpebreu-ho i afegiu-hi el julivert picat. Seguiu-ho barrejant i tireu-hi els pinyons, les prunes , les orellanes i per últim , la poma tallada a trossos. Quan ja estigui ben consistent afegiu-hi la ratafia.
Per altra banda, un cop tingueu el pollastre buit, salpebreu-lo per dins i comenceu a farcir-lo intentant que el condiment arribi gairebé fins el coll. Brideu-lo amb un cordill, salpebreu-lo i poseu-lo una mica d’oli per damunt. Col·loqueu-lo en una safata i poseu-lo al forn tenint en comte que que els primers 15 minuts ha d’estar a 180º i la resta a 150º perquè quedi ben daurat per fora i ben cuit per dins. Regueu-lo cada 10 minuts amb ratafia perquè no es ressequi i tingui més gust. Mentrestant, salteu les pomes tallades a quarts en una paella amb mantega. Salpebreu-les i tireu-hi sucre perquè caramelitzin. Quan estiguin daurades, flamegeu-les amb ratafia i reserveu-les. Presenteu el pollastre en una safata amb les pomes al voltant, regueu –lo amb la mica de suc que ha deixat anar durant la cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada