5 de gener del 2011

POLLASTRE FARCIT DE NADAL

INGREDIENTS


-      Pollastre net de dins per farcir-lo
-      200 gr. carn picada de pollastre
-      200 gr. carn picada porc
-      20 gr. cansalada picada
-      25 gr. molla de pa
-      1 got de llet
-      ½ poma golden
-      20 gr. de prunes
-      20 gr. orellanes d’albercoc
-      25 gr. de pinyons
-      julivert, sal i pebre
-      1 copa ratafia
-      aigua, oli, sucre i mantega

PREPARACIÓ 


PREPARACIÓ DEL FARCIT : posarem en un bol totes les carns ( pollastre, porc i la cansalada ), i el pa remullat amb llet, i barregeu-ho bé fins que us quedi una pasta ben fina. Salpebreu-ho i afegiu-hi el julivert picat. Seguiu-ho barrejant i tireu-hi els pinyons, les prunes , les orellanes i per últim , la poma tallada a trossos. Quan ja estigui ben consistent afegiu-hi la ratafia.

Per altra banda, un cop tingueu el pollastre buit, salpebreu-lo per dins i comenceu a farcir-lo intentant que el condiment arribi gairebé fins el coll. Brideu-lo amb un cordill, salpebreu-lo i poseu-lo una mica d’oli per damunt. Col·loqueu-lo en una safata i poseu-lo al forn tenint en comte que que els primers 15 minuts ha d’estar a 180º i la resta a 150º perquè quedi ben daurat per fora i ben cuit per dins. Regueu-lo cada 10 minuts amb ratafia perquè no es ressequi i tingui més gust. Mentrestant, salteu les pomes tallades a quarts en una paella amb mantega. Salpebreu-les i tireu-hi sucre perquè caramelitzin. Quan estiguin daurades, flamegeu-les amb ratafia i reserveu-les. Presenteu el pollastre en una safata amb les pomes al voltant, regueu –lo amb la mica de suc que ha deixat anar durant la cocció.
           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada