19 de gener del 2011

CARXOFES AMB VERDURES I PERNIL


INGREDIENTS

-      1 carxofes per persona
-      1 llimona
-      1 ceba fra, i albergínia, i pebrot vermell
-      100 gr. pernil país
-      1 cullerada de farina
-      2 cull, tomàquet triturat
-      1 got de vi blanc
-      llorer o herbes aromàtiques
-      verdures variades
-      sal, pebre i oli

 

PREPARACIÓ 


Netejar les carxofes i les freguem amb llimona.
Dins una cassola posem l’oli i la ceba a làmines fines a sofregir, al cap d’una estona afegim el tomàquet, les carxofes cap  per munt salpebrades, el got de vi blanc, llorer, i una cullerada de farina. Ho deixem coure a foc lent 20 m , s’hi falta afegim un got d’aigua. Per últim afegirem el pernil tallat a tires.
A part dins una olla amb aigua bullint, hi courem les verdures: nap, pastanaga, i mongeta tendre tallat a Juliana uns 5 m i les passem pel colador.
Escalivem el pebrot i l’albergínia i una vegada pelats ho tallarem a trossos petits.

PRESENTACIÓ


Al fons del plat hi posem l’escalivada prèviament pelada i amanida amb oli d’oliva. A sobre, col·loquem les carxofes cuites i les verdures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada