INGREDIENTS
-
½
Kg de pasta de full
-
50
gr. d’orellanes- 50 gr. de prunes
- 25 gr. de nous
- 25 gr. de panses
- conyac
- 50 gr. de mantega
- 100 gr. de sucre
- 1 cull de canyella en pols
- ou batut
- sucre llustre
PREPARACIÓ
Trinxar
ben petits els fruits secs i remullar-los amb conyac durant mitja hora.
Estendre la pasta de full ben prima sobre el marbre una mica enfarinat i
escampar-hi la mantega feta pomada i barrejada amb el sucre i la canyella.
Posar-hi
els fruits secs ben escorreguts i enrotllar com s’hi s’anés a fer un braç de
gitano.Formar una corona enllaçant les dues puntes i tallar la pasta, en petites porcions d’uns cinc centímetres, separant-les fent una ziga-zaga però sense que es desprenguin del tot mantenint el cercle.
Pintar amb ou batut i reservar el pastís en la mateixa planxa d’anar al forn uns deu minuts dins la nevera o congelador.
El forn es tindrà ben calent a 200 graus amb aire si pot ser. Quan han passat els deu minuts es ficarà dins el forn i s’espolsaran unes gotes d’aigua al voltant del pastís.
Quan surti del forn es deixa refredar i s’espolsa amb sucre llustre . S’acaba de guarnir al gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada