INGREDIENTS
FARCIT : - 500 gr. de carn de peix (pescadilla... )
- 150 gr. de mantega
- ¼ de l. de llet
- 30 gr. de molla de pa
- 2 ous
- 1 rovell d’ou
- 500 gr. de nata fresca
- sal, pebre, moscada
GUARNICIÓ : - 3 llenguados
- 1 kg de salmó fresc
- 1 cogombre
- 8-10 gambes
SALSA : 300 gr. de nata fresca i julivert
PREPARACIÓ
Posarem la molla de pa a estovar amb llet bullint, ho barrejarem a foc lent tot anant-lo remenant amb una espàtula . Esmicolarem el peix ben fi,
afegirem la mantega, la sopa de pa, el rovell d’ou i els ous sencers. Un cop ben barrejat, ho posarem en un motlle fred i anirem afegint la nata a poc a poc , rectificarem de sal, pebre i nou moscada. Per separat, courem a foc lent amb mantega els llenguados i el salmó tallat a rodanxes. Ho deixarem refredar. Untar amb mantega un motlle, i omplir-lo posant una capa del farcit que hem fet, una capa de filet de llenguado, una capa de salmó, ho acabarem amb una capa de farcit i ho apretarem una mica. S’ha de coure 1 h al bany maria al forn a 200ºc. Un cop cuit , ho deixarem refredar, posarem un pes a sobre i ho posarem a la nevera. Blanquejar el cogombre tallat a daus amb aigua salada bullint durant 3m. escorre’l .Al moment de servir-ho, batre la nata amb espuma amb una batedora i salpebrar-la.
PRESENTACIÓ
Per servir-ho , posar el motlle en una safata envoltat del cogombre, decorat amb les gambes i servir la salsa a una salsera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada