INGREDIENTS :
- 1 capó o pollastre d’uns 2 kg
- 300 gr. prunes
- 100 gr. orellanes
- 50 gr. pinyons
- 8 salsitxes
- 1 ceba gran , 1 porro
- 1 cabeça d’alls
- 2-3 pastanagues
- 1 ramet herbes aromàtiques
- 2 pomes
- 1 llimona
- una copeta conyac
- llard
- ¼ lt. brou
- Sal i pebre negre
- 1 cullerada de Maizena
GUARNICIÓ
- Xampinyons, all i julivert
- espàrrecs verds
- patates parisines
- pastanagues baby
- mongeta tendra mini
- beicon tallat prim
PREPARACIÓ
Haurem comprat el capó net i buidat, l’untarem amb llard, hi tirarem a dins un raig de llimona i el salpebrarem, per després anar-lo farcint : posarem les pomes tallades a trossos, les salsitxes ( ja cuites ) , la meitat de les prunes, les orellanes i els pinyons. Quan estigui ben ple, el cosirem amb fil de lligar els talls rodons i agulla, de tal manera que no se’ns escapi el farcit.
Posarem el capó en una safata de forn fonda salat per fora i amb oli, i els rostirem una mica, tot sol ( gairebé 1 h ). Quan ja sigui una mica rostit hi afegirem la ceba tallada a trossos, el porro, la pastanaga, els alls, les herbes, per acabar-ho de coure tot junt. Un cop les verdures siguin fetes, el ruixarem per sobre amb el conyac, deixarem evaporar-se l’ alcohol, i incorporarem el caldo per acabar-lo de coure. Tot anant-lo ruixant per sobre ( ha de coure ben bé 2 hores ) .
Quan sigui cuit agafarem les verdures i el suc del rostit, ho pasarem per el turmix i per el colador xinès, per fer la salsa. ( si queda esclarissada , la podem posar a coure una mica amb una cullerada de maizena per espessir-la).
GUARNICIÓ
- Courem els xampinyons, un cop nets , trossejats i salats, amb all i julivert.
- Els espàrrecs verds i les mongetes tendres les pasarem per la planxa amb oli i sal.
- Les patates parisines, les salarem i courem amb mantega a la paella.
- Igual farem amb les pastanagues baby.
- El beicon , un cop cuit , el farem servir per fer farcellets de mongeta tendra. ( els espàrrecs també els podem lligar amb un retall de porro).
PRESENTACIÓ
Posarem la salsa a una safata ben calenta, amb al capó a sobre i envoltat de orellanes i prunes ( cuites una mica amb la salsa, prèviament remullades 20’ ) . En un altre safata servirem la guarnició.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada