INGREDIENTS
- 500 gr. carn vedella
- ¼ gallina
- pollastre i menuts del pollastre
- 200 gr. orella i morro
- ½ peu de porc
- 1 os pernil , i d’ espinada, i de genoll de vedella
- 100 gr. cansalada
- 150 gr. botifarra blanca i 150 de negre
- 250 gr. cigrons remullats
- 250 gr. patates
- 1 col verda d’olla
- 1 nap, i pastanaga , i xirivia, 1 porro , api
- 300 gr. galets grossos
PER LA PILOTA : 150 gr. carn picada porc i 150 de vedella
100 gr. cansalada picada
1 ou, molla de pa, 1 all, julivert, sal, canyella n pols, 1 cullerada de farina .
PREPARACIÓ
Netegeu, rostiu, renteu el peu de porc, l’orella i el morro, la gallina i el pollastre.
Poseu l’olla al foc amb 4 lt d’aigua , afegiu-hi totes les carns i els ossos, fins que bulli. Tan bon punt comenci a bullir, escumeu bé i traieu totes les impureses que pugin a la superfície. Aboqueu llavors els cigrons i deixeu bullir una estona.
Afegiu la pastanaga, el nap , la xirivia, l’api, el porro, torneu a escumar.
Deixeu que bulli 1 ½ hora , aleshores les carns ja seran prou toves. Afegiu-hi la col, les patates tallades a trossets i la pilota ( que ja haurem preparat) afegiu-hi també les botifarres. Deixeu-ho bullir 30 minuts mes. Tot seguit rectifiqueu de sal.
Quan tot estigui ben cuit , coleu-ne el brou.
Prepareu la escudella amb el brou colat i els galets, que anirem tirant quan al brou estigui bullint. Ho deixarem bullir 12-15 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada