30 d’agost del 2012

REPOSTERIA DE PASTA DE FULL



INGREDIENTS :

      -      passta de full ( secio de refrigerats )
      -      Sucre
      -      Rovell d’ou
     -     Pinyons, ametlles...


PREPARACIÓ


Primer de tot descargolarem la pasta de full i la deixarem estessa sobre el paper que ja bé enrotllada ( es més aprofitada si la base es rectangular )
Segons el tipus de pasta que volguem fer, així farem; per exemple:


PER FER ULLERES

 Partint de una base rectangular, la empolsinarem amb sucre i la plegarem sobre si mateixa ( com uns porticons de finestra ), tornarem a posar sucre i la tornarem a plegar... i així fins que ja no dona per plegar més. Llavors ens haurà quedat com una ullera però de l’amplada de la base, agafarem un ganivet i anirem tallant ulleres de aproximadament mig centímetre de gruix. Les posarem sobre safata de forn folrada amb paper de forn i les pintarem per sobre amb el rovell batut i sucre. Les courem al forn fins que siguin rosetes, i ja està.

 PER FER LLACETS

Tallarem la base de pasta de full a rectangles de aproximadament tres centímetres per vuit de llarg i els cargolarem sobre sí mateixos. Els col·locarem sobre la safata de forn i igual que abans hi posarem sucre i pintarem  amb rovell d’ou.

PER FER PASTES DE PINYONS, AMETLLES....

Tallarem la base de pasta de full a la mida que volguem : poden ser rectangles, triangles... i els hi posarem per sobre rovell d’ou, sucre i els pinyons o les ametlles. Si volem que la pasta quedi prima s’haurà de punxar amb una forquilla abans de coure, si no la punxem la pasta de full agafarà volum al coure-la.
A l’hora de presentar-ho, queda vistòs si els empolsinem amb sucre glacè.

També podem fer pastes farcides de crema, nata, melmelada..., es tracta de fer per exemple quadrats amb la base de la pasta i els posem a coure sense punxar, només pintats amb el rovell d’ou. Un cop cuits hauran agafat volum i els fem una mica de tall pel costat per farcir-les. I abans de presentar-les les empolsinem amb sucre glacé.
Si aquestes mateixes posem a sobre la pasta crua una mica de crema, melmelada... abans de coure, no agafaran volum i son un altre varietat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada