INGREDIENTS
- 200g. d'oli
- 50g. de vi blanc- 50g. d’aiguardent
- 80g. d’aigua
- 1 pal de canyella
- Una mica d’anís en gra
- 30g. de sucre
- Una culleradeta de sal
- 600g. de farina
- Oli d’oliva per fregir
- Sucre
En un
cassó hi posem l’aigua, la sal, el sucre, l’anís i la canyella fins que bulli.
Quan comenci a bullir, ho colem i ho reservem.
En un bol
gran barregem l’oli, el vi, l’aiguardent i l’aigua, barrejant-ho molt bé. Hi
afegim la farina i amassem fins que quedi una massa que no se’ns enganxi a les
mans. Deixem reposar la massa durant dues hores, com a mínim.En una paella fonda, hi tirem l’oli i un cop escalfat, hi tirem les canyes perquè se’ns quedin ben impregnades d’oli. Les retirem i les posem en un plat.
Tirem farina sobre l’espai de treball i anem fen els bunyols. Agafem boles de massa i les estirem amb un rodet. Ho enrotllem a les canyes i ho fregim amb aire ben calent. Quan estiguin mig fetes, se’ns despendran de les canyes. Una vegada fets, els passem per un plat amb sucre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada