23 d’agost del 2012

BUNYOLS DE CANYA

 

INGREDIENTS 

                  - 200g. d'oli
                  - 50g. de vi blanc
                  - 50g. d’aiguardent
                  - 80g. d’aigua
                  - 1 pal de canyella
                  - Una mica d’anís en gra
                  - 30g. de sucre
                  - Una culleradeta de sal
                  - 600g. de farina
                  - Oli d’oliva per fregir
                  - Sucre

 
PREPARACIÓ

  En un cassó hi posem l’aigua, la sal, el sucre, l’anís i la canyella fins que bulli. Quan comenci a bullir, ho colem i ho reservem.
En un bol gran barregem l’oli, el vi, l’aiguardent i l’aigua, barrejant-ho molt bé. Hi afegim la farina i amassem fins que quedi una massa que no se’ns enganxi a les mans. Deixem reposar la massa durant dues hores, com a mínim.
En una paella fonda, hi tirem l’oli i un cop escalfat, hi tirem les canyes perquè se’ns quedin ben impregnades d’oli. Les retirem i les posem en un plat.
Tirem farina sobre l’espai de treball i anem fen els bunyols. Agafem boles de massa i les estirem amb un rodet. Ho enrotllem a les canyes i ho fregim amb aire ben calent. Quan estiguin mig fetes, se’ns despendran de les canyes. Una vegada fets, els passem per un plat amb sucre.

 

 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada