23 d’agost del 2012

MELMELADA DE FIGUES


 

INGREDIENTS



      -  1 Kg de figues madures
      -  400 gr. de sucre
      -  Suc de 1 llimona


PREPARACIÓ

Pelarem les figues i les tallarem a trossos , per posar-les a macerar amb el sucre i la llimona durant dues hores en una olla de alumini. De tan en tant les anirem remenant.
Posarem la cassola al foc no massa fort i ho courem aproximadament 30’ , tot anant remenant perquè no se’ns enganxi. Ho podem coure més o menys i ens quedarà la melmelada més o menys espessa.

 Quan la tinguem al punt desitjat, la posarem ( sense deixar refredar ) a pots que haurem rentat prèviament al rentaplats o haurem bullit, per esterilitzar-los. Quan omplim ben ple el pot el taparem tan fort com puguem, i el deixarem girat de cap per vall fins que siguin freds, i així fan el buit. Un cop freds , ja es poden etiquetar i guardar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada