INGREDIENTS
-
12
carxofes
-
300
grs. de nata per cuinar- 120 grs. de mantega
- 150 grs. de pinyons
- 1 llimona
- 1 ou
- 2 cullerades soperes de farina
- 400 grs,. de pasta de full congelada
- una mica de ceba tendra (ceballots ), sal i pebra
PREPARACIÓ
Posarem
una mica de farina sobre la taula per estirar la pasta de full, fins aconseguir
un gruix de 2 cm aproximadament. Tallarem 6 rectangles més o menys iguals i els
posarem a una safata e forn prèviament untada.
Marcarem
amb un ganivet els rectangles , fent un altre rectangle dins a 2 cm de la bora,
i ho pintarem amb ou. També la punxarem amb una forquilla perquè no agafi volum al coures , i els posarem al forn ja calent, 5 minuts a 230º© aproximadament, fins que agafin color;
després baixarem la tª del forn i els deixarem 20 minuts més a 200ºC. Un cop
cuits els traurem del forn i els
deixarem refredar.
Amb un
ganivet, buidarem els pastissets de pasta de full. Fent un tall en forma de
rectangle. ( fins aquí es pot preparar el dia abans, per adelantar feina ).
Rentarem
les carxofes i les bullirem amb aigua amb llimona i farina durant 40 minuts.,
les posarem a escorre perquè perdin l’escés d’aigua i els hi traurem les fulles,
i conservarem els fondos. Les posarem a una paella amb una mica de suc de la
seva cocció, la nata i els pinyons les farem bullir i les deixarem reduir.
Després , ja fora del foc hi afegirem la mantega a poc a poc, la sal i el pebre.
Amb aquest
preparat omplirem les tartaletes de pasta fullada, i els hi posarem per sobre
la ceba i ho servirem de seguida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada