13 de març del 2012

RISOTTO


INGREDIENTS


         
         - 400 gr. arròs
         - 300 gr. bolets
         - 1 got vi blanc
         - 1 ceba de figueres
         - 4 grans d’all
         - 1 lt. de brou (de pollastre, verdures o de pernil, que queda molt bó)
         - 1 cullerada de farigola
         - 2 cullerades de julivert
         - 100 gr. formatge parmesà
         - pebre negre, oli oliva, mantega i sal.



PREPARACIÓ

 

Rentarem l’arròs i el reservarem. Posarem una culleradeta de mantega en una paella i courem una mica la ceba i els alls que ja haurem tallat petit, llavors també h posarem els bolets tallats i una mica de pebre per deixar-ho coure tot plegat.  Passats uns minuts  incorporarem l’arròs a la paella sense deixar de remenar, i ho courem 1-2 minuts més tot junt. Afegirem el vi blanc i ho seguirem remenant fins que s’hagi evaporat, llavors hi posarem la farigola i el brou calent got a got. El brou l’anirem posant primer un got, quan l’arròs l’absorbeixi un altre, i un altre... i així fins que l’haguem acabat.

Trigarem uns 20 minuts .Abans de retirar del foc, hi posarem el parmesà rallat i el julivert per sobre i ho remenarem, per deixar-ho reposar  uns minuts amb la cassola tapada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada