20 de març del 2012

DONUTS


INGREDIENTS
         

         - 500 gr. farina
         - 25 gr. llevat fresc
         - 2 ous
         - 260 ml llet
         - 80 gr. sucre
         - 80 gr. mantega
         - essència de vainilla
         - un pessic de sal
         - oli oliva
         - sucre glacé o xocolata 


PREPARACIÓ

 
Escalfarem la llet i quan sigui tèbia hi tirarem el llevat tot remenant fins que es dissolgui. Incorporar la farina, els ous batuts  i el sucre, s’amassa i quan quedi lligat afegirem la vainilla i la sal. Ho amassarem tot i al final incorporarem la mantega fossa i ho amassarem tot plegat.
Amb la massa farem una bola que posarem en un bol tapat amb film transparent a reposar a la nevera tota la nit , fina que dobli el volum.
Sobre una superfície enfarinada i amb l’ajut de un corró farem una pasta de 1 cm de gruix. Tallarem els donuts amb un motlle de fer galetes rodó i després hi farem el forat al mig.
Es posen sobre un paper de forn untat amb mantega i es deixen reposar fins que augmentin el volum, es couen amb oli ben calent fins que siguin rossos. Quan els traiem de la paella els posarem a sobre de parer de cuina per tal de treure l’oli sobrant i després els pintarem amb mantega fossa.

Es poden pintar amb sucre glacé que farem amb sucre llustre amb unes cullerades d’aigua i unes gotes de llimona tot remenant fins aconseguir una textura  espessa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada