27 de febrer del 2012

REMENAT DE BACALLÀ AMB SALSA DE TINTA DE CALAMAR


INGREDIENTS

         
        PER EL  REMENAT  :         - 300 gr. bacallà dessalat
                                                  - 6 cullerades oli oliva
                                                  - 8 ous
                                                  - 2 escalonies
                                                  - 1 ceba
                                                  - sal

        PER LA SALSA :         - 5 bosses de tinta de calamar
                                           - 2 porros
                                           - 2 alls
                                           - ½  ceba
                                           - 2 tomàquets madurs rallats
                                           - 6 cullerades oli oliva
                                           - 1 gotet de vi blanc
                                           - un pessic de pebre vermell picant


PREPARACIÓ


  Per FER LA SALSA courem : les cebes, els porros, i els alls; quan son cuits se li tira el pebre vermell i el vi per deixar-ho reduir. Després hi posarem el tomàquet i la tinta, i  seguirem remenant 15 minuts més, perquè espesseixi, ho rectificarem de sal i es pot passar per la batedora si es vol.
Per  FER EL REMENAT , picarem ben petita la ceba i les escalonies, les daurarem amb oli, i afegirem el bacallà esmicolat, ho courem uns minuts sense deixar de remenar. Afegirem els ous batuts i els courem.


PRESENTACIÓ

Ho servirem, posant la salsa al mig del plat amb el remenat al damunt i julivert per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada