29 d’abril del 2013

CIGRONS AMB BACALLÀ


INGREDIENTS  :



-      360 gr. de cigrons secs ( 90 gr. per persona )
      -      250 gr. de bacallà congelat i dessalat
      -      1 tomàquet madur, 1 ceba, 1 pebrot verd
      -      ½ cabeça d’alls sencera
      -      1 fulla llorer,
      -      Pebre vermell dolç

PREPARACIÓ

 Començarem a preparar, el vespre abans posant els cigrons en remull amb aigua tèbia i un grapat de sal , com a mínim 10-12 h. L’any demà posarem els cigrons a l’0lla a pressió junt amb les verdures, el llorer, el pebre vermell, un raig d’oli d’oliva i la sal; ho cobrirem amb aigua tèbia tot fins que passi 3-4 dits per sobre, tancarem l’olla i ho farem coure 12-20 minuts ( depèn del tipus d’olla a pressió ) fins que els cigrons siguin tous.

A banda courem el bacallà passat per farina blanca amb oli ben calent, i el reservarem.

Un cop tret el vapor de l’olla a pressió, l’obrirem per treure les verdures , llençar el llorer i passar-les per la batedora ( als alls els hi haurem tret la polpa ) . Per últim tornarem a incorporar la salsa triturada als ciurons, així com el bacallà fregit , i ho deixarem coure tot plegat uns 10 minuts, rectificarem de sal i ja podem servir el plat adornat amb julivert trinxat al damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada