19 de gener del 2016

PORQUET


INGREDIENTS 

-       un porquet “ lechal “ de 3-4 Kg
-       8 grans d’all
-       4 fulles de llorer
-       Sal
-       Llard 200 gr.
-       1 got de vi blanc
-       1 got d’aigua
         

PREPARACIÓ

Primer de tot rasurarem el porquet perquè no hi hagin pels, després el netejarem amb aigua i el ben eixugarem amb paper de cuina.
Un cop net el salarem i el ben pintarem amb el llard una mica fos , amb generositat.
Posarem a la safata fonda del forn el got d’aigua, el got de vi i les fulles de llorer. Al damunt d’aquesta safata posarem la reixeta del forn per col·locar-hi el porquet a sobre , sense que toqui l’aigua.
Un cop ben  untat el porquet el col·locarem sobre la reixeta amb la pell capa avall  i el courem al forn prèviament escalfat a 170ºc durant tota una hora. Passat aquest temps li donarem la volta al porquet , de manera que quedi la pell cap amunt, i així el courem 30 minuts més. Untarem amb llard una mica més el porquet perquè ens quedi la pell ben hidratada i cruixent.
Passats aquests trenta minuts el tornarem a girar i deixarem coure 30 minuts més, després el tornem a tombar i tornem a untar la pell . Punxarem el porquet amb un punxó i veurem que no surt sang ni suc rosat, això vol dir que esta cuit. Si el punxó es net ja podem apagar el forn.

Es pot acompanyar amb pastís de patates i formatge que queda molt bo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada