18 de març del 2013

TARRINA DE PEIX


 

INGREDIENTS 


 

-      200 gr. de llenguado, més 4 filets
      -      200 gr. de lluç
      -      4 talls de salmó fumat
      -      400 mlt. Crema de llet per muntar
     -      3 clares d’ou
      -      Sal, pebre blanc i nou moscada

                                              

PREPARACIÓ 


Si el llenguado es molt car, podem fer servir bruixes  i també surt bó.
Primer de tot tallarem a trossets la bruixa i el llenguado sense pell i vigilant que no hi caigui cap espina.  Hi posarem la crema de llet a poc a poc, així com les clares  i ho anirem passant per el turmix fins aconseguir una pasta homogènia i de consistència semblant a una maonesa.  Al final la condimentarem amb una mica de sal, el pebre i la nou moscada.
Untarem un motlle rectangular amb mantega i posarem una primera capa de filets de salmó al fons, seguidament hi posarem una capa de la pasta que hem aconseguit amb el peix triturat, després una capa amb els filets de llenguado que tenim reservats, tot seguit una altre capa de peix, una de salmó fumat ... i així fins acabar amb una capa del peix triturat.
Ho posarem a coure al forn al bany maria tapat amb paper de alumini perquè no se’ns torri de sobre , durant 1 h aproximadament a tª de 125-150 ºC  .

 

PRESENTACIÓ


 
 
  Un cop punxem el pastís amb un punxó i ens surti net, el traurem del forn i el deixarem refredar, abans de desemmotllar-lo . Per servir-lo el bolcarem sobre una safata i el presentarem en plats individuals amb salsa romesco, rosa... i una mica d’enciam tallat ben  petit, canonges.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada