16 de març del 2013

CALAMARS FARCITS AMB LLAGOSTINS I PETXINES


 

INGREDIENTS 


        

         - 1 calamars mitjans  per persona
         - 2-3 llagostins per persona
         - petxines.
         - carn picada de porc i de vedella
         - 2 cebes
         - 4-5 tomàquets madurs
         - all i julivert tallat molt petit
         -  una mica de fumet de peix

 

PREPARACIÓ



Primer de tot hem de netejar els  calamars. Quan siguin ben nets,  separarem les aletes i les potes del resta del calamar i ho reservarem per separat.
Pelarem una ceba, la picarem ben petita i  la posarem a coure en una paella amb oli. Quan comença a coures, hi anirem posant la carn picada , tot anant remenant , perquè es vagi coent; i quan quasi està cuit hi tirarem les aletes i potes dels calamars tallades petites, seguit  de 2-3 tomàquets madurs rallats. Quan s’hagi cuit tot i reduït una mica el tomàquet hi posarem  una picada d’all i julivert. Així haurem preparat el farcit dels calamars.
Amb aquest preparat farcirem els calamars  ( sense apretar-los massa perquè si no al coure’ls es rebenten ) i els tancarem amb un escura dents perquè no s’escapi el farcit.
Al inici de tot haurem posat les petxines en un bol amb aigua i un grapat de sal, per tal de que treguin la sorra. Ara, les esbandirem i posarem en una paella amb una mica d’oli, per tal de que s’obrin.

Farem un sofregit amb 1 ceba i un parell de tomàquets, quan s’hagi reduït una mica hi posarem els calamars i una mica de fumet perquè cogui tot plegat, per últim afegirem els llagostins ( que no s’han de coure massa) i les petxines obertes, perquè cogui tot plegat uns minuts i es barregin els gustos.
   

 PRESENTACIÓ
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada