7 de març del 2013

ARRÒS DE MUNTANYA


 

INGREDIENTS 


        

         - 4 tassetes de cafè d’arròs ( 250 grs. )
         - 4 aletes i 4 cuixetes de pollastre tallades petites
         - 2 salsitxes o botifarra de porc tallades petites
         - 1 quarter de conill tallat ben  petit
         - un parell de costelles de porc tallades petites
         - 50 gr. de tacs de pernil salat
         - opcionalment s’hi poden posar verdures com carxofes, pèsols,            
           pastanagues...
         - 1 ceba
         - 1 pebrot verd i 1/2 de vermell
         - 1 fulla de llorer i una branca de farigola
         - per la picada : ametlles , avellanes i 1 grà d’all
         - caldo de pollastre 1/2 lt. i 1/2 lt. aigua

 

PREPARACIÓ


  Posarem oli a la cassola i anirem coent tota la carn, fins que sigui rosseta i la reservarem. Desprès amb el mateix oli courem la ceba tallada ben petita i els pebrots, també tallats petits i a foc lent ; fins que quedi molt reduït i la ceba pràcticament caramel·litzada.  Llavors es quan afegirem els tomàquets prèviament escaldat, pelats i tallats a trossets, ho deixarem que cogui tot junt a foc lent, anant remenant fins que redueixi el volum.
Posarem l’arròs i el courem junt amb el sofregit una mica. Mentrestant haurem escalfat el caldo de pollastre i el tirarem a la cassola , junt amb el llorer i la farigola. Quan ja hagi cuit una mica hi anirem incorporant la carn ja cuita, i per últim la picada . Ha de coure uns 15 m i desprès deixar-lo reposar uns minuts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada