26 de desembre del 2010

GALETES DE NADAL

INGREDIENTS


-      300g. de farina
-      200g. de mantega
-      100g. de sucre
-      1 ou
-      Pell de llimona
-      Canyella al gust

 PREPARACIÓ


 
Per començar amb l’elaboració de les
 galetes, tirarem la farina a un bol, afegirem la mantega a trossos ( prèviament
 escalfada al microones )  el sucre, l’ou i la pell de la llimona. Ho barrejarem tot, fins formar una pasta homogènia i compacta; i ho posarem embolicat amb film transparent a  reposar a  la nevera durant 45m. com a mínim.
 Després del temps de repòs, estirarem la  massa amb un corró, que prèviament haurem recobert amb farina.
Agafarem els motlles, i anirem marcant les diferents formes de galetes. Aquestes les col·loquem un cop retallades, i vigilant molt que no se’ns deformin al agafar-les,  sobre una safata de forn coberta i untada amb paper de forn.
 Les pintarem amb un pinzell amb rovell d’ou i 1 cullerada de aigua, i les posarem a coure al forn ja calent, que haurem prees calfat a una temperatura de 175º, durant 15m.


així, queden bones, però les podem decorar amb espècies : anís, comí, canyella, vainilla en pols... segons el nostre gust. També podem guarnir-les amb ametlles trossejades, panses, pinyons, xocolata per cobertura....



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada