INGREDIENTS
- 500 gr. farina
- 25 gr. llevat fresc - 2 ous
- 260 ml llet
- 80 gr. sucre
- 80 gr. mantega
- essència de vainilla
- un pessic de sal
- oli oliva
- sucre glacé o xocolata
PREPARACIÓ
Escalfarem
la llet i quan sigui tèbia hi tirarem el llevat tot remenant fins que es
dissolgui. Incorporar la farina, els ous batuts
i el sucre, s’amassa i quan quedi lligat afegirem la vainilla i la sal.
Ho amassarem tot i al final incorporarem la mantega fossa i ho amassarem tot
plegat.
Amb la
massa farem una bola que posarem en un bol tapat amb film transparent a reposar
a la nevera tota la nit , fina que dobli el volum. Sobre una superfície enfarinada i amb l’ajut de un corró farem una pasta de 1 cm de gruix. Tallarem els donuts amb un motlle de fer galetes rodó i després hi farem el forat al mig.
Es posen sobre un paper de forn untat amb mantega i es deixen reposar fins que augmentin el volum, es couen amb oli ben calent fins que siguin rossos. Quan els traiem de la paella els posarem a sobre de parer de cuina per tal de treure l’oli sobrant i després els pintarem amb mantega fossa.
Es poden
pintar amb sucre glacé que farem amb sucre llustre amb unes cullerades d’aigua
i unes gotes de llimona tot remenant fins aconseguir una textura espessa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada