9 de novembre del 2012

PANELLETS


INGREDIENTS


         
         - ½ Kg de farina d’ametlla
         - 400 gr. sucre
         - 100 gr. patates
         - 1 rovell
         - pinyons, ametlles trossejades, coco, codonyat.... xocolata fondant                 

 

PREPARACIÓ


  Primer de tot hem de preparar el massapà, i ho farem bullint les patates amb pela fins que siguin toves. Un cop cuites les deixarem refredar una mica per xafar-les amb ajuda de una forquilla.
Ho posarem al foc i afegirem el sucre i la farina d’ametlla, tot anant-lo remenant per què no se’ns enganxi a la paella, i alhora quedi tot ben barrejat. Quan la massa sembla que es desenganxa ella sola de la paret de la paella, ja ho podem retirar del foc. Llavors es millor deixar-ho reposar com a mínim 2-3 hores.


PANELLETS DE PINYONS :  Amb el massapà que hem preparat, farem boletes petites que treballarem amb les mans untades amb clara d’ou i les passarem per un plat on haurem posat els pinyons perquè se’ns enganxin. Els pintarem per damunt amb un pinzell untat de rovell d’ou i els col·locarem en una safata de forn coberta amb paper de forn ( ja calent ) , els courem fins que enrosseixin una mica.

PANELLETS DE AMETLLA : Es fa el mateix que amb els de pinyons però posant ametlles trossejades en lloc de pinyons.

PANELLETS DE COCO :  Afegirem al massapà coco i treballarem la massa perquè quedi el  coco ben integrat. Farem muntanyetes i els pintarem també amb rovell d’ou perquè enrosseixin. Un cop cuits al forn i freds, es pot fer xocolata fondant i banyar-lo parcialment amb la xocolata.

ANELLETS DE CODONYAT : Farem boletes amb el massapà i els hi posarem un trosset de codonyat al damunt, per servir-los els podem empolsinar amb sucre glacé. També es poden fer com un braçet de gitano
Amb el codonyat dins i tallar-lo a trossets.....

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada