INGREDIENTS
- 2 filets de porc
- 1 paquet orellanes
- 1 paquet de prunes sense pinyol
- 18 – 20 talls de beicon fumat
- 2 cebes grans
- reducció de Pedro Ximenes
- compota de poma : 4 – 6 pomes amb sucre
PREPARACIÓ
Obrirem
els filets com si fossin llibres i els salarem.
Posarem
les orellanes i les prunes en remull amb aigua tèbia.Pelarem i picarem les cebes ben fines , per coure-les a foc baix, tot afegint rajolins d’aigua perquè s’acabi de coure, quan sigui ben poxada la reservarem.
Farcirem els filets posant una fila de prunes, el beicon i al damunt les orellanes. Tencarem els llibres i els embolicarem tot al voltant ( inclòs les puntes) amb el beicon; tot seguit els lligarem amb un cordill perquè al fregir-los no ens marxi el beicon.
Els courem una mica amb la mateixa paella i oli que hem cuit la ceba, i tot seguit hi volcarem la ceba cuita i hi afegim un raig de aigua ( pot ser caldo ) , per deixar-ho coure i reduir tot junt . ( No ha de bullir massa, doncs el llom massa cuit queda resec ).
Un cop
fred, treurem el fil de lligar, i el tallarem a talls ( més o menys gruixuts
segons ens agradi ), per posar-los sobre una safata de forn junt amb el suc que
ens ha quedat.
Per
esacalfar-lo, engegarem el forn de sota una mica.
El posarem
al plat amb una mica de suquet per sobre.
El podem
acompanyar amb COMPOTA DE POMA que haurem fet coent pomes amb sucre i un rajolí
de aigua, tot ben triturat amb el turmix.Queda molt bó, amb una mica de REDUCCIÓ DE PEDRO XIMENES, que haurem fet reduint 500 ml del vi, aclarit amb un raig (100 ml ) de nata líquida per muntar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada