- 500 gr. carn vedella
- pollastre i menuts del pollastre
- 1 os pernil , d’ espinada, i de genoll de vedella
- 250 gr. patates
- 1/4 col verda d’olla
- 1 nap, 3-4 pastanagues , 1 porro
- 300 gr. galets grossos
- un tall de segí
- 250 gr. mongeta tendra
- xai ( opcional )
PER FARCIR ELS GALETS: 150 gr. carn picada porc
150 gr. carn picada de vedella
1 ou
galeta de pa
1 all, julivert, sal,
1 cullerada de farina .
galeta de pa
1 all, julivert, sal,
1 cullerada de farina .
PREPARACIÓ
Poseu l’olla al foc amb 4 l. d’aigua , afegiu-hi totes les carns i els ossos ja nets , fins que bulli. Tan bon punt comenci a bullir, escumeu bé i traieu totes les impureses que pugin a la superfície. Afegiu llavors les verdures : la pastanaga, el nap , el porro, torneu a escumar. Deixeu que bulli 1 ½ hora , aleshores les carns ja seran prou toves. Per últim afegiu-hi la col i les patates tallades a trossos. Deixeu-ho bullir 30 minuts mes. Tot seguit rectifiqueu de sal. Quan tot estigui ben cuit , coleu-ne el brou. Prepareu la escudella amb el brou colat i els galets.
Per farcir els galets, primer els bullirem 5 minuts buits.
Prepararem amb els ingredients esmentats abans, la carn per omplir-los (com per fer pilota ).
Un cop cuits, els deixarem refredar una mica i els omplirem amb molt de cuidado , perquè no se’ns trenquin.
Per acabar els sellarem amb una mica de farina blanca perquè no se’ns buidin i els anirem posant al caldo per acabar-los de coure.
Per farcir els galets, primer els bullirem 5 minuts buits.
Prepararem amb els ingredients esmentats abans, la carn per omplir-los (com per fer pilota ).
Un cop cuits, els deixarem refredar una mica i els omplirem amb molt de cuidado , perquè no se’ns trenquin.
Per acabar els sellarem amb una mica de farina blanca perquè no se’ns buidin i els anirem posant al caldo per acabar-los de coure.
PRESENTACIÓ
Ho servirem posant tres galets a cada plat amb el caldo ben calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada